Proteze za zube

Fiksnim i mobilnim protezama bavi se posebna grana stomatologije ortodoncija. U širem smislu ortodoncija je ispravljanje položaja zuba koje se može obaviti na više načina.

- Proteza za zube:

Odavno je prošlo vreme zastarele totalne proteze za zube kada pacijent ostane u potpunosti bez zuba. Većina nas ne želi da se ikad nađe u toj situaciji. Ipak, postoje i mnogo drugih proteza od onih koje nosite određeni vremenski period kao što je fiksna proteza do onih koje nosite jedan deo dana i noći kao što je mobilna proteza.

- Zubne proteze:

Zubne proteze više nisu bauk, sada se prihvataju sa osmehom ali i zato što vrše svoju glavnu funkciju ispravljanje zuba.

U stomatološkoj ordinaciji “Delić Dent” možete dobiti fiksnu protezu, mobilnu protezu, ali i keramičke i metalne bravice.

- Mobilne proteze:

Mobilne proteze posebno su značajne za dečiji uzrast. Zato je preventivni stomatološki pregled važan, kako bi se utrdilo da li dete ima nepravilan položaj zuba ili vilična kost raste u pogrešnom smeru.

Mobilna proteza upravo je i namenjena deci i služi da ispravi ova dva najčešća problema. Danas mobilne proteze više ne narušavaju lep izgled, već se prave u različitim bojama, dezenima sa motivima omiljenih dečijih junaka kako bi ih deca sa lakoćom prihvatila.

Fiksna proteza:

Fiksna proteza služi za ispravljanje već formiranih zuba i predviđeno je da se nosi od godinu do godinu i po dana.

Važno je da naučite kako da pravilno održavate protezu tokom ovog perioda. Postoje čelične i estetske fiksne proteze.

Čelične su metalne sa raznobojnim gumicama koje se menjaju tokom svakog pregleda i estetske. Estetske proteze su namenjene onima koji žele lepo da izgledaju i tokom nošenja fiksne proteze. Mogu biti od safirnog stakla i keramičke

10 godina postojanja