Mostovi - navlake

Kada je moderna stomatološka protetika u pitanju danas postoji toliko mnogo mogućnosti za postizanje besprekornog izgleda zuba. Protetika pomaže da se nadokanadi jedan ili više zuba. U tu svrhu izrađuju se zubne krunice navlake koje se koriste kada na zubu postoji velika plomba zbog koje zub može pući pa se u tom slučaju krunice i postavljaju kako bi sačuvale i ojačale zub.

Kada nedostaje jedan ili više zuba onda se izrađuju mostovi , tako što se preostali zubi koriste kao nosače mosta i na njih postavljamo krunice.

Zubni mostovi služe kao nadoknada za izgubljeni zub ili više njih. Sastoje se od  tela mosta ( krunice koja je zamena za zub koji nedostaje) i nosača ( krunice koje su na susednim zubima, odmah do zuba koji se tretira.

U našoj stomatološkoj ordinaciji posebnu pažnju posvećujemo zubnim mostovima, jer sam nedostatak zuba može proizvesti mnogo problema pacijentu, ne samo estetskih, već i funkcionalnih kao što su razvoj parodntopatije i karijesa.

Zubni mostovi mogu biti metalokeramički i bezmetalni.

Kompletan proces izrade zubnih mostova u našoj stomatološkoj ordinaciji počinje prvim pregledom zuba i usne šupljine, nakon razgovora sa pacijentom gde mu predočavamo sve mogućnosti i opcije, a zatim se sprovodi priprema zuba i izrada samih mostova i na kraju detaljne instrukcije o higijeni i održavanju zuba nakon ove intervencije.

Ukoliko pacijent ima više zuba koji nedostaju, najbolje rešenje je zubna proteza. Više o tome saznajte u našoj stomatološkoj ordinaciji.

Mostovi cena

Cena izrade zubnih mostova zavise od vrste materijala od kojih su mostovi izrađeni, za metal keramičke mostove cena je 80 evra po zubu, dok je bezmetalni ili cirkon 160 evra.