Fasete

U stomatološkoj ordinaciji „Delić Dent“ fasete su jedna od najtraženijih stomatoloških usluga. Fasete su vrsta nadogradnje koja se postavlja sa prednje strane zuba i koje za razliku od krunica ne obuhvataju ceo zub i mogu se postavljati isključivo na prirodni zub.

Faseta poput nadoknade čini zub čvršćim, one se preporučuju u slučaju kada pacijent ima sve zube, pravilnog rasporeda ali koji su vremenom požuteli i izgubili prirodnu belinu ili su okrnjeni pa narušavaju savršenu estetiku osmeha.

Postoje keramičke fasete koje se rade cementiranjem na prirodni zub i povečavaju estetiku i funkcionalnost zuba. Zubi postaju lepši i postiže se ujednačenost zuba.

Fasete uspešno koriguju svaku nepravilnost zuba, kada pojedini zubi štrče, nejednake su dužine i oblika. Tada fasete vrše odličnu funkciju.

Fasete mogu biti i kompozitne, kada se faseta postavlja nakon brušenja zuba, kako bi se postigao savršen holivudski osmeh.

Kako bi faseta mogla da se postavi na zub, on mora biti zdrav sa korenom, kao i da ima sačuvanu strukturu i izlečen karijes.

Prilikom izrade faseta uzima se otisak zuba, pacijent privremeno nosi probne fasete dok se stalne fasete na izradi..

Kompozitne fasete se rade u stomatološkoj ordinaciji tako što se nanose u slojevima.

Uz beljenje zuba i fasete holivudski osmeh je zagarantovan.

10 godina postojanja