Mašinsko lečenje zuba

Kada ne možete da izdržite bol u zubu, a svaki hladni ili topli napitak Vam stvara problem i nelagodnost, onda je vreme za posetu stomatologu i lečenje zuba.

Kada se zub pokvari lečenje zuba odnosno vađenje obolelog živca je jedino rešenje, uz obradu korena kanala koje se vrši ručno ili mašinski.

Mašinsko lečenje zuba je mnogo lakše i prijatnije za pacijenta. Lečenje zuba spada u oblast endodoncije koja je i jedna od najvažnijih u stomatologiji. Kada se završi obrada kanala korena zuba pristupa se punjenju kanala odgovarajućim materijalima. Kako bi se odredila dužina kanala koriste se posebni instrumenti za merenje kanala, što je posebno važno jer pacijent ne mora da se šalje na snimanje, što je kada su u pitanju trudnice posebno važno.

Kod vađenja zuba, veoma je važno  da se živac u potpunosti izvadi i napuni celom dužinom kanala kako pacijent ne bi imao osećaj osetljivosti prilikom  zagriza.

U suprotnom može doći do stvaranja ciste na vrhu korena.

Ukoliko je zub dovoljno sačuvan stavlja se plomba. Ukoliko je zub dosta oštećen i stavljanje plombe nije rešenje, postavlja se krunica.

Vađenje živca u stomatološkoj ordinaciji “Delić Dent” ne mora biti neprijatno jer pacijent dobija lokalnu anesteziju.

10 godina postojanja