Popravka zuba

Popravka zuba nešto je što se najčešće radi u stomatološkoj ordinaciji. Gotovo da ne postoji osoba koja nije imala pokvaren zub, a najčešći razlog je karijes koji u stomatološkoj ordinaciji “Delić Dent” rešavamo veoma uspešno.

Kvar na zubu može biti različitog stepena od karijesa koji traje godinama i koji nije lečen, do blažih obilka popravke zuba.

Ukoliko se zubi ne leče mogu izazvati veoma ozbiljne posledice a infekcija se može raširiti po celom telu. Zato su preventive i redovni stomatološki pregledi obavezni.

Pokvaren zub je potrebno lečiti, najpre se pribegava lečenju i čišćenju korena zuba kako bi se sprečilo vađenje zuba. Jedna od najčešćih intervencija je čišćenje karijesa i stavljanje plombe. Ukoliko nije moguće staviti plombu stavlja se krunica od keramike ili metalo keramike. Procedura popravke zuba ponekad zahteva i primenu antibiotika, ukoliko se infekcija raširila van zuba, kao i primenu lekova kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije.

Popravljanje zuba

Popravljanje zuba laserom je nova i bezbolna metoda uklanjanja karijesa laserskim putem. Lasersko popravljanje zuba je mnogo efikasnije jer i plomba koja se nakon procedure postavlja je mnogo dugotrajnija.

Vaš osmeh može biti lep samo onda kada je i zdrav a redovno otklanjanje karijesa nije samo estetsko pitanje već i zdravstveno.

10 godina postojanja